Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτές του ΠαΣοΚ κατά τραπεζών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κατά των τραπεζών στρέφουν τα πυρά τους βουλευτές του ΠαΣοΚ κατηγορώντας τες ότι καταστρατηγούν τις διατάξεις του Ν 3869/2010 για την ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Μέσα στο κλίμα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας που επικρατεί στο

 εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας της ολοένα και δυσκολότερης θέσης στην οποία περιέρχονται οι βουλευτές του ΠαΣοΚ οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν ενώπιον των εκλογέων τους τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια «τόνωσης του ηθικού».

Μάλιστα η σχετική ερώτηση που υπέβαλλαν σήμερα οι 16 βουλευτές του κόμματος έρχεται σε συνέχεια άλλης πρόσφατης, στην οποία επισημαινόταν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα «στην ουσία καταργούσαν τις ευεργετικές για τους οφειλέτες διατάξεις αρνούμενα να παραλάβουν τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Έτσι τώρα οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούμενοι τις επίσημες δηλώσεις και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επανέρχονται επισημαίνοντας ότι παρά τις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, έχουν απαντηθεί πολύ λίγες (μόλις το 3%, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή) ενώ θετικά έχουν αντιμετωπιστεί μόλις το 0,1% (δηλαδή πέντε αιτήματα). «Ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι ενδεικτικός της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά», επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι υπογράφοντες βουλευτές κκ. Μ. ΚατρίνηςΠ. ΚουκουλόπουλοςΔ. ΚαρύδηςΝ. ΖωίδηςΑθ. ΓικόνογλουΧρ. ΚατσούραςΣπ. ΜαργέληςΟδ. ΚωνσταντινόπουλοςΝ. ΣαλαγιάννηςΙ. ΑμοιρίδηςΙ. ΒλατήςΑν. ΤριανταφυλλόπουλοςΔ. Παπουτσής και οι κυρίες Τόνια ΑντωνίουΣοφία Γιαννακά και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς κυρία Λούκα Κατσέλη και Γ. Παπακωνσταντίνου «με ποιο τρόπο σκέφτονται να υποχρεώσουν τα τραπεζικά ιδρύματα να εφαρμόσουν το νόμο» και «αν προτίθενται να προβούν σε συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση με αυστηρές κυρώσεις ώστε να καταπολεμήσουν τις εναρμονισμένες πρακτικές που υιοθετούν τα πιστωτικά ιδρύματα για να αποτρέψουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό». Μάλιστα θέτουν ως προϋπόθεση «για την συνέχιση της παροχής ρευστότητας» προς τις τράπεζες την τήρηση του σχετικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: