Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ευνοϊκή πρόβλεψη για αποφυγή του τέλους επιτηδεύματος

Διακόψτε εργασίες για να γλιτώσετε το τέλος

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα αποστείλει εντός των ημερών σε 240.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες επιστολές με τις οποίες θα τους ενημερώνει για τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, ώστε να αποφύγουν το τέλος επιτηδεύματος.

Με μια αίτηση εκπρόθεσμης διακοπής στο Τμήμα Μητρώου της εφορίας στην οποία υπάγονται, μπορούν να κλείσουν τα βιβλία τους, πληρώνοντας βεβαίως το αντίστοιχο πρόστιμο. Στην περίπτωση όπου πράγματι αποδεικνύεται ότι δεν έχουν εκδοθεί πέρυσι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, το σύνηθες πρόστιμο για την εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών είναι μόλις 40 ευρώ.

Φέτος οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον τηρούν βιβλία Β' ή Γ' Κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, θα κληθούν να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος:

Το τέλος επιτηδεύματος θα ενσωματωθεί στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όπως άλλωστε και η έκτακτη εισφορά για τα περσινά εισοδήματα, και θα εξοφληθεί σε έως τρεις δόσεις, ανάλογα με τον χρόνο εκκαθάρισης της δήλωσης.

-500 ευρώ για όσους έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκου.

- 400 ευρώ για όσους έχουν έδρα σε τουριστικές περιοχές και πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

- 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, εφόσον διατηρούν υποκαταστήματα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: