Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Alpha Bank

Παρακαλω εαν καποιος γνωριζει κατι σχετικο ας απαντησει. Ημουν κατοχος alpha bank visa πιστωτικης.
Λογω καθυστερησης πληρωμης εδω και λιγους μηνες εκλεισαν το

λογαριασμο της και μαζι με τους τοκους οφείλω 9000 ευρω. Με καλεσαν στο τηλέφωνο εκ μερους της τραπεζας και μου ειπαν οτι εαν καταθέσω 2000 ευρω εφαπαξ εως τελος του μήνα για την παραπανω οφειλή,δεν θα χρωσταω τα υπολοιπα 7000 που απομένουν και οτι θα μου δωσουν εξωφλητική αποδειξη οτι δεν οφειλω τιποτα αλλο για αυτη την καρτα.Ειναι προσφορα λεει για τους πελατες που εχουν προβλημα. Επειδη εχω ακουσει πολλα και επισης οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι σκεφτομε μημπως ειναι μεθοδος εισπρακτικης εταιρειας για να καταθεσω το ποσο ωσ τελος του μηνα και φυσικα να εξακολουθω να χρωσταω και τα υπολοιπα 7000 κανονικότατα. Ξερει καποιος αναγνώστης κατι για παρομοια περιπτωση?
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Είναι τακτική των τραπεζών γενικότερα τα τελευταία 1-2 χρόνια, σε περιπτώσεις μεγάλων οφειλών να το κάνουν αυτό. Δηλαδή να ζητάνε ποσό πολύ μικρότερο της οφειλής για να κλείσει.

Το μόνο που ζητάνε είναι να γίνει σύντομα η πληρωμή και δεν παίρνει "διακανονισμό". Σκέφτονται μάλλον ότι προκειμένου να αργήσουν πολύ να πάρουν τα λεφτά τους (και σε κάποιες περιπτώσεις να μην τα πάρουν καν) να σώσουν ότι μπορούν.
Μπορείς όπως κι αν έχει να ζητήσεις και από την τράπεζα μια βεβαίωση εξόφλησης, για να είσαι κι εσύ καλυμμένος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Σχετικα για τον φιλο με την πιστωτικη καρτα, καμια τραπεζα δεν χαριζει χρηματα σιγουρα ειναι καποιο κολπο για να παρουν αμμεσα χρηματα..

καλύτερα να μιλησεις με την ιδια την τραπεζα και να απαιτησεις να σου στειλουν εγγραφως με συστημενη επιστολη αυτα που σου ανεφερε η εισπρακτικη εταιρεια.

πηγή: tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: