Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επαγγελματίες και ΟΑΕΕ, δράση τώρα!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΑΕΕ - Δράση τώρα».


Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας ενημερώνουμε για τα εξής :

Κατόπιν μια πολύ εποικοδομητικής και παραγωγικής συνάντησης μέρους της Συντονιστικής μας Επιτροπής (5 από τα 9 μέλη της) χθες Παρασκευή 4/3/2011 αποφασίσαμε τα εξής :

ΘΕΜΑ 1ο :
Καθορισμός των βασικών παραμέτρων του Υπομνήματος (προσχέδιο) που θα υποβάλλουμε σύντομα στο Υπουργείο Εργασίας και το οποίο αφορά τις βασικές ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ σχετικά με την καλύτερη και ορθότερη προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανθρωπίνων ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Αυτό το προσχέδιο συνοπτικά περιλαμβάνει τις εξής 4 βασικές θέσεις μας :

1. Αποποινικοποίηση των οφειλών μας προς τον ΟΑΕΕ.
Είναι αδιανόητο αν από αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μας στον ΟΑΕΕ, των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ασφαλιστικών εισφορών, να μας καταδικάζουν στο
 Ποινικό δικαστήριο ως «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ» και «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ».

2. Αναλογικότητα των ασφαλιστικών εισφορών ως προς το συνολικό εισόδημα μας (με μέγιστο και ελάχιστο όριο) και θέσπιση ελαχίστου ορίου εισοδήματος (στο όριο της φτώχειας) που θα αφορά την απαλλαγή των ασφαλισμένων για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα με την θέση μας αυτή διεκδικούμε :
(α). Την θέσπιση του ενός ελαχίστου ορίου εισοδήματος σχετικά με την υποχρέωση των ασφαλισμένων για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, όπως αυτό καθορίζεται από το όριο της φτώχειας, δηλαδή (πχ Ατομικό εισόδημα : 6.000 ευρώ, Οικογενειακό εισόδημα : 12.000 ευρώ) και από εκεί και πάνω αναλογικότητα των εισφορών (ποσοστό ανά εισοδηματική κλίμακα με μέγιστο όριο εισφορών) επί του συνολικού εισοδήματος των ασφαλισμένων.
Το μέτρο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και αποδίδει δικαιοσύνη και πρόνοια προς το σύνολο των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, και καθορίζει την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών ανάλογα με τις δυνατότητες μας στην κάθε χρονική στιγμή της ζωής μας, όπως βέβαια και την απολαβή της αναλογικής σύνταξης βάση αυτών, κάτι που είναι απόλυτα σύννομο και ευθυγραμμισμένο με τις βασικές αρχές του ελληνικού συντάγματος και του διεθνούς δικαίου.
(β). Με την πρόταση μας αυτή η παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης θα παρέχεται σε ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους με την ταυτόχρονη αποδέσμευση από την υποχρέωση για την καταβολή εισφορών όσων ασφαλισμένων βρίσκονται εισοδηματικά κάτω από το όριο της φτώχειας. Το κόστος αυτό θα καλυφθεί για τον οργανισμό από τα έσοδα που θα προέλθουν από συναδέλφους μας που απολαμβάνουν υψηλότερα εισοδήματα και μεγαλύτερες δυνατότητες, οπότε και θα κληθούν να καταβάλλουν και υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα βέβαια με κάποιο μέγιστο όριο αυτών. Σαφέστατα όμως θα έχουν επίσης και οι ίδιοι ως απολαβή κατά την συνταξιοδότηση τους υψηλότερη σύνταξη η οποία και θα είναι ανάλογη των εισφορών που θα έχουν καταβάλλει.
Για όσους θα βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, η σύνταξη που θα έχουν ως απολαβή θα είναι αναλογική και πάλι, και θα αφορά την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, αυτή δηλαδή που εγγυάται το κράτος (και η οποία πρέπει να είναι με τα σημερινά δεδομένα στα 360 ευρώ).

3. Αποδέσμευση της άσκησης της επαγγελματικής μας δραστηριότητας (θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από την εφορία) από την οφειλή των ασφαλιστικών εισφορών μας στον ΟΑΕΕ.

4. Προστασία της Μοναδικής Κατοικίας (Πρώτη) των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ από την εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις) λόγω οφειλών ασφαλιστικών εισφορών κάτι που είναι σύμφωνο με το Διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Υπόμνημα-προσχέδιο με τα θέματα του θα τεθεί στην ολομέλεια της Επιτροπής μας που θα συναντηθεί εκ νέου την Δευτέρα 7/3/2011.

Θέμα 2ο :
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η Κοινότητα μας έχει ήδη εκπροσώπους της στις κάτωθι περιοχές της χώρας μας (με αλφαβητική σειρά) :

(α). Αττική
(β). Έδεσσα
(γ). Καρδίτσα
(δ). Ρόδος
(ε). Χαλκίδα
(ζ). Χανιά

Όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν να βοηθήσουν με μια πιο ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην προσπάθεια και τον αγώνα μας για την προάσπιση των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, μπορούν να το κάνουν με 3 τρόπους, όποιος από αυτούς σας ενδιαφέρει περισσότερο ή και όλοι μαζί αν το θέλετε :

(Α). Προωθήστε και διαδώστε την σελίδα μας στο Facebook καθώς και τις επίσημες ιστοσελίδες της ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ όπου μπορείτε, σε όσους περισσότερους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων!

(Β). Αναλάβετε να γίνεται εκπρόσωποι της ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ή να ενταχθείτε στις υφιστάμενες ομάδες εκπροσώπησης μας, τόσο στις περιοχές που έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω ή και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας βρίσκεστε και δεν έχουμε ήδη κάποιους εκπροσώπους μας! Δώστε την ευκαιρία στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όπως εσείς, στην περιοχή που ζείτε, να μας ακολουθήσουν, να συμπορευθούν μαζί μας και να αποκτήσουν και οι ίδιοι μια ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ!!

(Γ). Μπορείτε εφόσον το επιθυμείτε να γίνεται μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής μας Επιτροπής και να λαμβάνεται μέρος στον σχεδιασμό των ενεργειών που θα κάνουμε με αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Να έχετε όλοι σας ένα καλό τριήμερο, με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σύνδεσμος: http://www.epaggelmatiesoaee.net/home.aspx


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντισυνταγματική ερμηνευτική εγκύκλιος του υπ. Εργασίας για ΟΑΕΕ - Για αντισυνταγματικότητες κάνει λόγο ο Συνήγορος του Πολίτη !!!!!!!!!

http://www.capital.gr/News.asp?id=1149779

Ανώνυμος είπε...

Μειώστε τον ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ τις εισφορές ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ !

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΚΩΛΟ-ΤΕΒΕ ΣΑΣ ??????

ΛΑΜΟΓΙΑ!